Agenda

Concert Windbroke, ademloos genieten van Keltische luistermuziek in 't Kerkje van Waterlandkerkje
Zondag 18 Januari 2015, 03:00pm - 05:00pm
Hits : 889
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.windbroke.nl


De Keltische 4-mansformatie "Windbroke" verzorgt op 18 januari 2015 een concert in de pittoreske kerk van Waterlandkerkje.


Dit concert is het eerste uit een reeks optredens in verschillende kerkgebouwen verspreid over heel de provincie Zeeland, de "Windbroke kerkentour 2015". Speciaal voor deze vaak intieme gebouwen heeft de band een selectie gemaakt uit het repertoire. De band neemt het publiek in twee keer 45 minuten in gedachten mee langs ruige kusten, groene grasheuvels en onherbergzame rotsen. De band speelt met veel enthousiasme akoestische luisterfolk met een hoog Keltisch gehalte. Dat wil zeggen veel traditionele nummers uit Ierland, Schotland, Bretagne en Galicië om intens van te genieten of lekker bij weg te dromen; vrolijke Jigs, Reels en Hornpipes maar ook ontroerende ballades en Slow-Airs.


Windbroke bestaat uit: Jan van Wallenburg op whistles, Jaap van Liere op banjo, acordeon, gitaar, mandoline en zang, Ed van der Kuijl met zang, gitaar en bouzouki en John van Rossum op Bodhran en andere percussie. De band is vernoemd naar het instrumentale nummer met de titel "Windbroke" welke vertaald kan worden als "buiten adem" of "ademloos". De band heeft regelmatig publiek dat ademloos luistert naar deze sfeervolle muziek. Het motto van de band is dan ook: Het gaat in het leven niet over hoe vaak je geademd hebt, maar over de keren dat je ademloos was! 


Het optreden begint om 15:00 uur. In de pauze wordt kosteloos koffie en thee geschonken. Kaarten van á €10,- zijn vlak voor aanvang te koop aan de deur of vooraf online via de website www.windbroke.nl (betaling met IDEAL). Op deze website is ook meer informatie te vinden over de kerkentour en andere optredens.
Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje