Agenda

Valentijnsconcert in ’t Kerkje ‘Chansons pour le temps qui reste’
Zondag 14 Februari 2016, 02:30pm - 05:00pm
Hits : 492
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Op Valentijnsdag pakt ’t kerkje van Waterlandkerkje uit met instrumentale chansons.


‘Chansons pour le temps qui reste’ is het laatste album in de Chansonstrilogie van Wouter Vandenabeele. Wouter noemt zijn instrumentale chansons ‘impressies van voorbije reizen en al dan niet toevallige ontmoetingen, waarin de viool ronddwaalt als een fadozangeres, nu eens hevig, dan weer dromerig.’ Wouter en de zijnen brengen warme beklijvende melodieën, klassieke muziek met een knipoog naar de wereld. Muziek die je meevoert naar avontuurlijke en romantische oorden waar grenzen vervagen. Muziek die ontroert, opzweept en waar je terzelfdertijd ook stil van wordt.


Vier je Valentijn in ’t kerkje, dan hoor je chansons met de stem van de viool. Cello en accordeon maken het magistrale muzikale palet compleet. Een aanrader voor wie echt van muziek houdt. Wouter Vandenabeele is internationaal erkend violist, arrangeur en componist. Hij kreeg een klassieke vioolopleiding aan het conservatorium te Gent, maar toonde zich al vroeg geboeid door allerlei volksstijlen. Hij ziet zichzelf als een wereldmusicus: zijn muziek verbindt hem met de wereld. Vanuit Vlaanderen leverde hij internationaal baanbrekend werk op het kruispunt tussen klassieke muziek, jazz en folkmuziek.


Accordeonist Sara Salvérius is klassiek opgeleid. Buiten deze klassieke scholing is Sara actief in de folk- en wereldmuziek. Zij behoort tot die jonge generatie die verder bouwt op de folkrevival van de jaren 90. Zij heeft het talent, de techniek en vooral ook de spontaniteit om met muziek te spelen.


Celist Lode Vercampt is Gentse cellist Lode Vercampt Gentse cellist Lode Vercampt klassiek geschoold cellist. Hij schitterde o.a. bij Il Novecento, I Fiamminghi en prima La Musica. Ook in de Belgische pop- en operawereld is hij geen onbekende. Deelde het podium met oa. Gorki, Johan Verminnen en Dirk Blanchard. Voor wat de opera betreft maakte hij deel uit van een project van Kris Defoort: ‘The Woman who walked into doors’. Zijn meesterlijke techniek weerhoudt hem niet avontuurlijke paden op zijn cello op te zoeken.


Toegangsprijs : €12,-- (incl. koffie of thee)
Aanvang: 14.30 uur
Reserveren gewenst: 0031(0)6-12081070
Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Info: www.zeeuwsekerken.nl\n