Agenda

Zeven Zomerse Weken - Henriette Fierens & Annelies & Jodi de Back Aquarellen en Keramiek
Donderdag 26 Mei 2016, 01:00pm - 04:30pm
Hits : 1295
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Henriette was als kind altijd al met tekenen bezig. Daarom volgde zij aan de Kunstacademie in Tilburg de eerstegraads opleiding docente tekenen. Daarna werkte ze als docente tekenen, maar was ook op andere vakgebieden in het onderwijs werkzaam. De laatste 5 jaar is Henriette intensief bezig met haar ontwikkeling als beeldend kunstenaar. Zij werkt nu zelfstandig beeldend op de Academie voor Schone Kunsten in Eeklo, waar haar een hoge onderscheiding ten deel viel. Henriette deed mee aan kunstroutes in België en exposeerde onlangs in het Ledeltheater in Oostburg.

Henriette’s hoofdthema is ‘mensen’: de menselijke figuur en portret. Mensen boeien, mensen zijn altijd mooi. Henriette wil op een krachtige manier uitdrukking geven aan de persoonlijkheid, het karakter en de pose van de mens, expressief. Het innerlijke moet in het uiterlijk zijn af te lezen. Gezicht en vooral ogen zijn immers de spiegels van de ziel. 

Herkenning en gelijkenis zijn voor haar een must, maar Henriette tekent niet fotorealistisch en ze experimenteert graag met kleur. Haar modeltekeningen laten de mens in actie zien, dans, muziek of juist in rust..... Haar materialen zijn vooral conté, pastel, inkt en veel aquarel. Vooral in aquarel heeft Henriette zich gespecialiseerd.

Keramische kunstenaars Annelies en Jodi de Back – moeder en dochter - uit Breskens stellen vanaf 21 mei t/m 28 mei hun werk ten toon in ’t kerkje van Waterlandkerkje. Keramiek vervaardigen is voor hen een uiten van persoonlijke gevoelens en van creativiteit.

Annelies en Jodi zijn gedreven keramisten. Net zoals de meeste kleikunstenaars vinden zij het belangrijk om het hele keramische proces zelf te besturen. Van de zachte kneedbare klei tot aan het geglazuurde of craquelé beeldhouwwerk. De zachte klei is voor hen uniek materiaal dat vorm geeft aan hun ideeën. Natuur, dieren en mensen vormen hun inspiratiebron. Bij de figuratie van de beelden gaat de voorkeur van Jodi uit naar abstractie en mensfiguren. Annelies is bij haar creaties vooral geboeid door de dierenwereld; lichaamstaal en houding van het dier inspireren haar.

Wat het eerste opvalt bij het zien van hun werken zijn de bijzondere kleuren, die door diverse stook en baktechnieken ontstaan. Annelies en Jodi maken gebruik van talrijke technieken: Pitfire, raku en kuilvuurstook.

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Openingstijden tijdens tentoonstellingen:
di. t/m zat. - 13.00 – 16.30 uur

Reserveren voor de concerten kan per e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.