Agenda

Zeven Zomerse Weken - Geertje van Schaijk & Jan Becu Acryl/ gemengde techniek – beelden en objecten
Zaterdag 19 Augustus 2017, 01:00pm - 04:30pm
Hits : 333
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geertje van Schaijk
Geertje van Schaijk, geboren Amsterdam, woont in Schoondijke. Na de middelbare school volgde zij 1 jaar avond-vooropleiding academisch tekenen en schilderen aan de kunstacademie van Amsterdam. Op 18 jarige leeftijd vertrok zij voor langere tijd naar o.a. Londen, Berlijn en Barcelona, om daar te werken en te studeren (talen). Uiteindelijk werkte en woonde Geertje op veel plaatsen van de wereld, maar altijd waren potlood, papier en soms verf aanwezig. Midden jaren ‘80 volgde Geertje in Breda 4 jaar lang de avondopleiding academisch tekenen en schilderen, maar zij zocht na enige tijd verdere ontwikkeling in meer expressive en abstracte vormen.

Geertjes werk is impulsief en spontaan en de emotie van het moment is erg belangrijk. Maar er zijn ook de stille momenten en zij vindt het een uitdaging om ook deze vast te leggen zonder dat het een saaie boel wordt.

Na een periode gewerkt te hebben met gemengde technieken, gouaches en collages op papier, is Geertje de laatste jaren voornamelijk bezig met acryl, gemengde techniek op doek. Tekenen blijft  haar echter altijd dichtbij en ook is het digitaal uitproberen een leuke bijkomstigheid. “Het is altijd weer een gevecht om de uitdaging aan te gaan en niet in een soort ‘kunstje’ te blijven hangen”. Als ze na ongeveer een maand nog redelijk tevreden is met nieuw werk, dan ‘mag het  blijven’.

Jan Becu
De kracht van de natuur is voor beeldend kunstenaar Becu een van de belangrijkste inspiratiebronnen. Jan is geboeid door de structuur van diverse materialen; hij ziet het als een uitdaging deze te combineren tot eenheid. De natuur met al zijn krachten, al of niet in balans, de schoonheid van simpele dingen als een stuk hout of een steen zijn een bron van inspiratie. 

Jan heeft al zijn hele leven belangstelling voor beeldende kunst. Zelf actief hiermee bezig zijn, bleef aanvankelijk bij een aantal incidentele pogingen. Pas nadat Jan het werkzame deel van zijn leven als akkerbouwer in West Zeeuws-Vlaanderen afsloot, stortte hij zich echt op het beeldhouwen. Vanaf 2004 volgde Jan een opleiding beeldhouwen aan de Stedelijke Academie Voor Schone Kunsten in Eeklo, die hij in juni 2013 met goed resultaat afrondde.

Jan exposeerde onder andere in Groede en in Aardenburg en eerder al - in 2010, samen met vrouw en dochter - in Waterlandkerkje. Naast de exposities neemt Jan deel aan kunstmarkten en weekend-tentoonstellingen. Tijdens zijn expositie in Waterlandkerkje toont Jan Becu zoveel mogelijk beelden van na 2013, en werk dat niet eerder is geëxposeerd.

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Openingstijden: 13.00 –16.30 uur
Gesloten op zondag en maandag.