Agenda

Koffieconcert: Venetië, een muzikale wandeling.
Zondag 24 September 2017, 02:30pm
Hits : 644
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zondagmiddag 24 september nodigt ’t kerkje van Waterlandkerkje u uit voor een muzikale wandeling doorheen Venetië.

Op het programma staat werk van Andrea Gabrieli, Giovanni Gabrieli, Alessandro Marcello, Girolamo Cavazzoni, Antonio Vivaldi, Marco Antonio Cavazzoni en Tomaso Albinoni. De muzikanten van die middag zijn Dagmar Robben (hobo) en Michael De Geest (orgel). Venetië, de stad die tot vandaag de dag tot ieders verbeelding spreekt, was in de late Renaissance het centrum van allerlei nieuwe ontwikkelingen in de kunst en in de muziek. Met name in Venetië kreeg de instrumentale muziek een steeds zelfstandiger rol. In deze stad viel ook het begin van de barak te beluisteren. In de achttiende eeuw – de periode die beroemd werd als het ‘settecento’ – was Venetië misschien wel de meest elegante en verfijnde stad van Europa. Veel jongeren deden de stad aan als onderdeel van hun ’grand tour’.

Tijdens het koffieconcert brengen Dagmar Robben en Michael De Geest  op virtuoze wijze deze kleurrijke muziek in Venetiaanse stijl ten gehore. Als luisteraar kan u genieten van een boeiende, veelkleurige muzikale wandeling met impressies van Venetië via projectie op groot scherm. Een uitje in Italiaanse sfeer om het vakantiegevoel nog eventjes vast te houden.    

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Toegangsprijs : €10,-- incl. koffie of thee
Reserveren graag, per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of per telefoon: 0031(0)117-401376
Info: www.zeeuwsekerken.nl