Agenda

Zondagmiddag koffieconcert: Zeeuws kamerkoor Musica Cordis ‘To my beloved’
Zondag 29 Oktober 2017, 02:30pm
Hits : 183
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon: 0031(0)117-401376

Op 29 oktober staat het Zeeuwse kamerkoor Musica Cordis op het podium van ’t kerkje in Waterlandkerkje. Musica Cordis is een gemengd vocaal ensemble, bestaande uit 22 enthousiaste leden, afkomstig uit heel Zeeland. Onder leiding van de professionele dirigent Hans Smout streeft het koor een hoog artistiek niveau na. De concerten laten een uitdagend en gevarieerd repertoire zien.

Op zondagmiddag 29 oktober brengt Musica Cordis een programma rondom het thema ‘to my beloved’, met koormuziek over leven, liefhebben en herinneringen. Naast het muzikale gedeelte is er een literaire bijdrage door Jopke van der Borgt. Het geheel  wordt omlijst met bijpassende beelden.  

De dagen bij het begin van november roepen een sfeer op van bezinning en loslaten. Gevoelens van melancholie, pijn en dankbaarheid, van stilstaan en verdergaan wisselen elkaar af. Musica Cordis vertolkt dit op meesterlijke wijze. In veelstemmige composities met verschillende sferen laten de zangers van Musica Cordis de luisteraars dromen van hun kindertijd (in een gedicht van Teasdale, getoonzet door Ešenvalds), verlangen ze terug naar een geliefde plek (Innsbruck, the road home) en mijmeren ze over hun eerste grote liefde (in muziek van Mahler en Whitacre). Na de pauze staat afscheid nemen (muziek van Lauridsen op een tekst van Neruda) en herinneren centraal (o.a. Auld Lang Syne).  

Kortom, voor de echte muziekliefhebber belooft dit concert een unieke en memorabele belevenis te worden.

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Toegangsprijs : €10,--
Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of per telefoon: 0031(0)117-401376