Agenda

Zeven Zomerse Weken - Vera Hutsebaut Acrylverf, Keramiek en Sculpturen
Vrijdag 13 Juli 2018, 01:00pm - 04:30pm
Hits : 1085
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vera Hutsebaut

Vera, geboren in Gent in 1951, wonend in Knokke-Heist, had – als kind van een vader die ook schilderde – veel belangstelling voor kleur en vorm.  Zij werd van huis uit gewezen op alles wat mooi was rondom. Vera tekende en schilderde erop los. Rond haar dertigste is ze   spontaan begonnen met schilderen in aquarel. 

Dit werd opgemerkt door een bevriend kunstenaar, Toon Saelens. Bij hem volgde Vera een tijd teken- en schilderlessen. In deze periode maakte zij wel honderden kleine intuïtieve werkjes in aquarel. Vanaf 1992 volgde zij talrijke cursussen en nam les aan de academies van Knokke-Heist en Eeklo. Voortdurend is zij – ook buiten haar opleidingen - bezig met het zoeken en uitproberen van technieken in klei en porselein, zowel figuren, schalen als abstracte sculpturen.

Het werk van Vera Hutsebaut werd al veel tentoongesteld. Ook viel haar al enkele malen de eer te beurt te mogen deelnemen aan de Nationale Wedstrijd Beeldhouwkunst en Schilderkunst, ingericht door het Vermeylenfonds (Brugge en Oostende). Bovendien richtte Vera bij haar thuis reeds 4 maal een grote overzichtstentoonstelling in, naar aanleiding van het project ‘Buren bij Kunstenaars’, ingericht door de Provincie West-Vlaanderen.

Haar schilderijen maakt Vera met acryl op doek. Voor keramiek en beeld boetseert zij met klei en porselein, zowel abstract als naar model van mens en dier. Ook giet ze figuren, schalen enz. met porselein in zelfgemaakte mallen. Soms ook worden het raku gestookte beelden of potjes.

Het creatief bezig zijn is iets wat Vera niet kan laten, het is sterker dan haarzelf. Het is een drang tot uitdrukken van ideeën, gevoelens en indrukken. Maar het liefst laat Vera zich verrassen: een leeg doek, een klomp klei, … doen ... en zien wat er ontstaat ! Het onverwachte is vooral spiritueel getint. En dit maakt haar blij, omdat ze dat als een gift beschouwt, een gift die ze probeert zo goed mogelijk uit te werken.

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Openingstijden: 13.00 –16.30 uur uur.
Gesloten op zondag en maandag.