Geslaagde burendag begin van speeltuin in Waterlandkerkje

Zaterdag 27 september heeft ook Waterlandkerkje zich ingezet voor de buurt op nationale burendag. Er is sinds het begin van dit jaar een werkgroep actief binnen het dorp die zich als doel hebben gesteld om een speeltuin te realiseren voor de jeugd.

Na regelmatig overleg en besprekingen met de gemeente krijgt het plan steeds meer vorm. Zo was er op woensdag 24 september nog een informatie bijeenkomst georganiseerd in het dorpshuis waar bewoners van Waterlandkerkje werden bijgepraat over de plannen. Een aantal ideeën en schetsen van de speeltuin zijn daar gepresenteerd en besproken. Tot op heden waren de plannen enkel op papier maar daar is tijdens nationale burendag op 27 September verandering in gekomen.

Om klokslag 9.00 uur had een handjevol vrijwilligers zich verzameld op het trapveldje aan de Stuerboutstraat. Het weer viel wat tegen, het was wat mistig en fris. Vol goede moed ging men aan de slag met het snoeien van de groensingel. Tegen de koffie werd het steeds drukker en drukker rond het veldje en waren er van alle kanten uit het dorp hulptroepen onderweg.

Na een kopje verse koffie en wat limonade voor de kinderen gingen we met zo’n 25 vrijwilligers weer aan de slag. Ook de kinderen waren in grote getale aanwezig en amuseerden zich prima met skelters, fietsen, ligfiets, loopfietsen, loopauto’s een voetbal en ballonnen. Voorzichtig liet het zonnetje zich zien en de dikke truien en jassen van eerder die morgen werden aan de kant gelegd.

Tegen het middaguur was het overgrote deel van de windsingel gesnoeid en was het tijd voor de lunch. Met een vers belegd stokbroodje, een kopje koffie en het zonnetje dat ons verwarmde hebben we even heerlijk zitten uitblazen. Na de lunch het kleine snoei afval weggebracht naar het milieupark en zijn de opruimwerkzaamheden begonnen. Een bladhark, bezem, bladblazer en enkele kruiwagens werden erbij genomen en zoals het spreekwoord zegt: “Vele handen maken licht werk”. Op een paar uur tijd was alles opgeruimd.

Wij hebben vandaag in Waterlandkerkje onze eerste burendag gevierd maar met een uitstekende resultaat. De eerste stap is gezet naar een speeltuin voor de jeugd! Alle vrijwilligers hartelijk dank voor jullie hulp en we zien jullie graag terug bij de opening van de speeltuin later dit jaar!