Waterlandkerkje is 'Kern met Pit'

Met een speeltuin voor de jeugd heeft Waterlandkerkje zaterdagmiddag de titel 'Kern met Pit' gewonnen. In Kamperland werd het project uitgeroepen tot Zeeuwse winnaar. Waterlandkerkje dingt nu mee naar de landelijke titel 'De Beste Kern met Pit van Nederland' die 28 maart wordt uitgereikt.

Ouders
Tijdens de bijeenkomst in Kamperland werden alle projecten die waren uitgekozen in het zonnetje gezet. Waterlandkerkje won de titel met het project ’t Kerkje Speelt. Het is een plan voor een veilige, leuke en uitdagende buitenspeeltuin voor de jongeren uit het dorp. Behalve de speeltuin voor de jeugd moet het ook een plek worden voor ouders en andere dorpsbewoners om bij te praten. Naast de titel 'Kern met Pit'en een trofee heeft de Zeeuwse winnaar ook duizend euro gekregen.

Verbetering
Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Die vereniging wil bewonersgroepen begeleiden bij verbetering van hun buurt, wijk of streek. De wedstrijd wordt al sinds 1978 georganiseerd. 

Bron: Omroep Zeeland (foto en artikel)