MUSIC PLEASE?! In Waterlandkerkje gebeurt het!

Wil je graag muziekles volgen maar dan wel graag in de buurt? Dat kan! Toonbeeld is al een tijdje actief in de regio West Zeeuws-Vlaanderen maar is met ingang van dit nieuwe schooljaar gestart me het aanbieden van muzieklessen in Waterlandkerkje. 

Wat? Gitaarles, zangles, pianoles, keyboardles, blokfluitles voor kleuters en muziekoriëntatie.

Voor wie? Alle leeftijden, kinderen en volwassenen. (De blokfluitles is voor kleuters. Muziekoriëntatie is voor kinderen uit groep 4 en 5 van de basisschool.)

Wanneer? Op vaste lesdagen doordeweeks, afhankelijk van het instrument dat je kiest.

Waar? In het geheel vernieuwde dorpshuis van Waterlandkerkje.

Waarom? Omdat het superleuk is om te doen, omdat je hersenen een stofje aanmaken waar je je instant beter door voelt en omdat muziek maken voor iedereen is en er bovendien voor zorgt dat je (nog) slimmer wordt!

Denk je nu bij jezelf: "daar wil ik wel meer van weten..."?

Lees meer: MUSIC PLEASE?! In Waterlandkerkje gebeurt het!
Foto: Johan Faes jr.

Dorpshuis Waterlandkerkje

Het dorpshuis in Waterlandkerkje is het hart van het dorp. Het is een ontmoetingsplaats, onderdak voor het verenigingsleven en van diverse maatschappelijke initiatieven. Het dorpshuis bestaat dankzij vrijwilligers. Zo houden we ons dorp leefbaar. 

Zo wordt het dorpshuis onder andere gebruikt als vergaderruimte, voor verenigings-, sport- en dorpsactiviteiten en verhuur aan particulieren. Het dorpshuis bestaat uit een aantal ruimten welke afzonderlijk te huren zijn.

Zo is er de grote theaterzaal met podium en muziekinstallatie, prima geschikt als locatie voor onder andere het vieren van een feestje, het uitvoeren van een sportevenement of de uitvoering van een toneelvereniging (maximaal 100 personen). Aangrenzend aan deze grote zaal is een in 2009 volledig vernieuwde keuken voorzien van koelkast, stromend koud- en warm water, kookplaat en er is een vaatwasmachine beschikbaar.

Lees meer: Dorpshuis Waterlandkerkje

Nieuw bestuur dorpshuis

Zoals u in december heeft kunnen lezen, is het oude bestuur van de Stichting Beheer Dorpshuis Waterlandkerkje afgetreden na een lange periode van inzet. Via de dorpsraad zijn een paar mensen benaderd om het werk van het oude stichtingsbestuur voort te zetten.

Vol goede moed zijn ze deze uitdaging aangegaan, als interim bestuur, tot minimaal februari 2017. Het nieuwe bestuur bestaat uit François de Muijnk (voorzitter), Willy de Houck (beheerder), Ankie Feldbrugge (secretaris) en Robin Lie (bestuurslid).

De eerste taak die het bestuur zichzelf gesteld heeft, is om de de wensen van de Kerkenaren over de toekomst van het dorpshuis nog beter voor het voetlicht te krijgen. Hiervoor borduurt het bestuur verder op de enquête van eind vorig jaar. Het bestuur wilt vooral weten hoe belangrijk u het dorpshuis vindt voor Waterlandkerkje en wat er gedaan kan worden om het dorpshuis te behouden. Binnenkort gaat het u en alle andere Kerkenaren daarom persoonlijk benaderen en wensen, tips en ideeën van iedereen in ons dorp inventariseren.

Het bestuur zet hun schouders onder de uitdaging om de wensen van het dorps te realiseren. Uw stem telt mee, laat hem dus horen! Het bestuur hoop op korte termijn het bestuur uit te breiden met meer leden en hopelijk een penningmeester. Als u wilt helpen, of als u vragen heeft, kunt u ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of u kunt een van de bestuursleden benaderen.

Ons dorpshuis

Misschien denkt u dat de ontwikkelingen rond ons dorpshuis in de zomerperiode hebben stilgelegen? Nee, integendeel: ze zijn de hele zomer doorgegaan en zijn dus nog steeds in volle gang.

Er worden gesprekken gevoerd met iedereen die ons kan adviseren, en ook zijn we de mogelijkheden voor een Europese subsidie aan het verkennen. We hebben overlegd met de vrijwilligers van ’t kerkje en van de bolbaan om te kijken of we samen sterker kunnen staan. De nieuwe wethouder is ook aan het kijken naar mogelijkheden die de gemeente ziet voor de dorpshuisfunctie in ons dorp. Als bestuur van de beheersstichting dorpshuis Waterlandkerkje knokken wij er nog steeds voor om ons dorpshuis van nu te laten verbouwen en aan te passen voor een actieve toekomst en wij zien dat nog steeds heel erg zitten. De uitslag van de enquête van het voorjaar was duidelijk: er is al te veel weg. We kunnen ons dorpshuis daarom niet ook nog missen. We hebben tenminste één gemeenschappelijke plek nodig, een plek die voor iedereen en voor alle dorpsfuncties toegankelijk is, om de leefbaarheid van ons dorp te behouden. 

Teamlid?
Deze zomer heeft Willy de Houck aangegeven geen beheerder meer te willen zijn van ons dorpshuis. Wij vinden dat heel jammer, want Willy is voor velen jarenlang het vertrouwde gezicht geweest van ons dorpshuis en daar zijn we hem dankbaar voor. De functie moeten we dus met een nieuw iemand gaan invullen. We zijn dus waarschijnlijk op zoek naar JOU! 

Lees meer: Ons dorpshuis

Gevraagd: vrijwilligers dorpshuis

Het voormalige gemeentehuis staat sinds kort te koop. De makelaar is geweest om het pand te taxeren en er hangt een bord 'Te koop' aan de voor- en achtergevel. Zodra het voormalige gemeentehuis daadwerkelijk verkocht is, zal het huidige dorpshuis nog meer multifunctioneel moeten worden. Daarom is er eerder een plan uitgewerkt door de KNHM (Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij) samen met Arcadis. Dit plan is ook voorzien van een begroting in verband met aanpassingen van het pand.

Achterstallig noodzakelijk onderhoud
Echter zijn er meer zaken die spelen, behalve de herinrichting van het dorpshuis heeft het pand te kampen met behoorlijk wat achterstallig onderhoud. Denk hierbij in eerste instantie al eens aan de staat van de kozijnen met enkel glas en de isolatie van het pand. Om de kosten voor achterstallig onderhoud inzichtelijk te maken, is er opdracht gegeven voor het uitvoeren van een bouwkundige keuring en een meerjarig onderhoudsplan. Met dit plan is er dan een duidelijk beeld van de noodzakelijke kosten om het dorpshuis toekomst bestendig te maken.

Enquête 
Uw visie op het dorpshuis is van groot belang bij de verdere voorbereidingen van het herinrichtingsproject. Om die reden is er een enquête opgezet. Deze kunt u invullen en insturen via de volgende link:https://nl.surveymonkey.com/r/WVRCYZP

Bestuur Beheerstichting
Nu is er een belangrijk punt in het herinrichtingsproject aangebroken. Er zijn een aantal enthousiaste dorpsgenoten die hun schouders eronder willen zetten om het dorpshuis op te knappen en daarmee de technische staat van het dorpshuis aan te pakken. Maar dat is niet het enige. Om het dorpshuis te kunnen blijven exploiteren, zijn er meer vrijwilligers nodig. De Stichting Beheer Dorpshuis Waterlandkerkje is dan ook dringend op zoek naar nieuwe enthousiaste bestuursleden.

Lees meer: Gevraagd: vrijwilligers dorpshuis