Toeristisch Trefpunt Waterlandkerkje officieel geopend door wethouder Jan Schaalje

Zaterdagmiddag 1 maart 2014 om 14:30 uur heeft wethouder Jan Schaalje het Toeristisch Trefpunt Waterlandkerkje officieel geopend door het overhandigen van de sleutel aan Tonny Brugge, lid van de plaatselijke commissie Stichting Oude Zeeuwse Kerken in Waterlandkerkje. De wethouder kwam met zijn (accu)fiets uit Oostburg en heeft bij aankomst direct gebruik gemaakt van het nieuwe fiets oplaadpunt bij het Toeristisch Trefpunt in Waterlandkerkje. 

ANWB Fiestservicepunt
Naast de kerk is een service unit gebouwd in Zeeuwse stijl. Het Toeristisch Trefpunt Waterlandkerkje ligt centraal in de verschillende wandel- en fietsnetwerken maar met het toeristisch trefpunt heeft het dorp de recreanten veel meer te bieden. De ANWB Wegenwacht heeft er in samenwerking met het Toeristisch Trefpunt een rijwielhulpkist geplaatst. Het Toeristisch Trefpunt is dan ook een officieel ANWB Fietsservicepunt. Bij een ANWB Fietsservicepunt kunt u met behulp van de ANWB Rijwielhulpkist eenvoudige reparaties aan uw fiets zelf uitvoeren. Daarbij komt dat het toeristisch trefpunt het multifunctionele gebruik en bezoek aan de kerk bevordert. Hier vinden fietsers en wandelaars een verkleedruimte, een verschoonruimte voor de kleintjes, een oplaadpunt voor fietsen, een waterkraan en een plek om even uit te rusten. Buiten is er een ‘onbemand openlucht gastenboek’ dat wacht op reacties van bezoekers van Waterlandkerkje. En de gasten kunnen even verpozen op de picknick gelegenheid gemaakt in authentieke stijl.

Project mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, Stimuleringsfonds Rabobank West-Zeeuws-Vlaanderen, gemeente Sluis en Stichting Oude Zeeuwse Kerken. 
Het project is tot stand gekomen door een intensieve bewonersparticipatie. De wensen van de bewoners zijn meegenomen in het plan. Het beheer wordt verzorgd door de bewoners onder regie van Stichting Oude Zeeuwse Kerken. Namens het Stimuleringsfonds van de Rabobank West Zeeuws-Vlaanderen werd de check van € 25.000,- overhandigd door Inge Faes-van de Calseijde, Rabobank ambassadeur voor de regio IJzendijke, Waterlandkerkje, Biervliet en Driewegen.

Duo Mandolino
Na de officiële opening was er ruimte voor ontmoeting met een drankje en hapje gevolgd door een sfeervol concertje van Duo Mandolino (onder andere Paganini en Händel).