"De Dorpsbus" is gestopt

Inmiddels 8 jaar geleden is de basisschool "Inspecteur Leenhouts" in Waterlandkerkje gesloten. In overleg met de gemeente Sluis is er toen gezocht naar een passende manier om het vervoer te regelen voor de leerlingen, die vanaf dat moment grotendeels naar IJzendijke naar school zijn gegaan. 

De gemeten heeft speciaal voor dat doel een bus aangeschaft, beter bekend als "De Dorpsbus". Aangezien er vanaf het schooljaar 2020/2021, de laatste leerling die ooit in Waterlandkerkje op school zat, naar het middelbaar onderwijs gaat, vervalt ook het primaire doel van de Dorpsbus. Daarnaast merkt het bestuur van de dorpsbus dat de behoefte naar centraal collectief geregeld leerlingenvervoer afneemt. 

In overleg met de gemeente heeft het bestuur van de dorpsbus besloten om de bruikleenovereenkomst op te zeggen en de bus bij de gemeente in te leveren. Uiteraard is het bestuur de gemeente dankbaar voor hun medewerking en het beschikbaar stellen van de bus!

Om alle vrijwilligers, ouders, kinderen en overige betrokkenen nog een laatste maal te danken voor hun inzet, wilt het bestuur deze graag uitnodigen om onder het genot van een hapje en een drankje nog een s terug te blikken op acht jaar Dorpsbus Waterlandkerkje, uiteraard wel afhankelijk van de mogelijkheden op dat moment en de dan geldende RIVM richtlijnen omtrent COVID-19. Het bestuur houdt u op de hoogte!!

Namens het stichtingsbestuur: Cindy Heinsdijk en Sjoerd van de Wijnckel.