Drie jaar dorpsbus Waterlandkerkje

Foto: Johan Faes jr.

Op 31 augustus 2015 ging de dorpsbus alweer het vierde jaar in. Een goed moment om eens terug te blikken en zeker ook om vooruit te kijken.

Gratis vervoer basisschool leerlingen
Na de sluiting van de openbare basisschool in het dorp heeft de gemeente Sluis een bus ter beschikking gesteld om het vervoer van de basisschool leerlingen te garanderen. De bus wordt beheerd door Stichting Dorpsbus Waterlandkerkje. De stichting had zich als doel gesteld om de eerste drie jaar gratis vervoer aan te bieden aan de basisschool leerlingen die naar de dichts bij zijnde basisschool (in IJzendijke) zouden gaan. Om dat te bekostigen, werd er naar middelen gezocht. Bedrijven werden benaderd om de stichting geldelijk of materieel te steunen. Daarnaast heeft de stichting de kans gekregen om de jaarlijkse wafelbak tijdens de Meerminnefeesten 'over te nemen'. Het bestuur is dan ook verheugd om te kunnen meedelen dat ze ook het vierde jaar het vervoer naar de basisscholen in IJzendijke weer gratis kunnen aanbieden. 

16.000 kilometer
Inmiddels heeft de dorpsbus in drie jaar tijd ruim 16.000 kilometer afgelegd, 12.000 ritten kunnen verzorgen en zijn er in totaal een kleine 18.000 passagiers vervoerd. Op dit moment heeft de stichting een 16-tal vrijwilligers die het vervoer voor hun rekening nemen.

Lijkt het u leuk om ook één keer per week of per twee weken te rijden, of als reserve 'de gaten te vullen', schroom dan niet en meldt u aan bij het bestuur van de stichting. Als u twijfelt, neem ook dan gerust contact op zodat zij u kunnen voorzien van extra informatie. Het bestuur bestaat momenteel uit een drietal leden. Ook daar is enige aanvulling welkom. Als driekoppig bestuur is de stichting kwetsbaar. De stichting wil graag het vervoer de komende jaren blijven aanbieden zoals dat tot nu toe altijd gelukt is. 

Leefbaarheid ten goede
Het primaire doel van de stichting is het vervoer van basisschool leerlingen. Los daarvan mag de bus ook ingezet worden voor andere doeleinden die de leefbaarheid van Waterlandkerkje ten goede komen. Heeft u een bepaald doel voor ogen, laat het weten. Het bestuur kijkt dan graag naar de mogelijkheden. Iedere aanvraag zal met aandacht worden doorgenomen en als het binnen de doelstelling van de stichting valt, staat de dorpsbus tegen kostprijs ter beschikking. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Cindy Heijnsdijk +31 (0)117 451446
Sjoerd van de Wijnckel +31 (0)117 453470

Een e-mail sturen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.