Sleuteloverdracht Dorpsbus Waterlandkerkje

Op vrijdag 14 september was het dan zover. Wethouder Jan Schaalje kwam officieel de sleutel overdragen aan Stichting Dorpsbus Waterlandkerkje.

 

Rond de klok van 19.00 uur kwam onder toeziend oog van, vrijwilligers, kinderen en hun ouders, de sponsoren en de bestuursleden, de wethouder in de versierde bus aangereden. Hij had een grote gouden sleutel bij zich en overhandigde deze aan de voorzitter en kartrekker vande stichting, Johan Faes. Ze hielden beiden een praatje over hoe de dorpsbus in korte tijd tot stand is gekomen.

 

Zo is op 15 mei jl. een bezoek gebracht aan de dorpsbus in Ellewoutsdijk waar een zelfde project in 2010 is opgestart. Johan en Tonny namens de dorpsraad en Stefan Bosman namens de Gemeente Sluis, werden zo enthousiast over dit project en hebben toen alles op alles gezet om kinderen uit Waterlandkerkje met ingang van het nieuwe schooljaar (wat op 13 augustus al van start zou gaan) ook op deze manier vervoer aan te bieden naar de openbare basisschool De Schuttershoek in IJzendijke.

De gemeente was bereid om een 8 personen bus beschikbaar te stellen. Toen moest er een bestuur worden gevormd om een Stichting te kunnen vormen. Er werden ook vrijwilligers gezocht en gevonden om de bus te besturen. Er zijn bedrijven aangeschreven in Waterlandkerkje om sponsor te worden van de dorpsbus en ook hier kwamen veel positieve reacties op. Dan ook nog een spannend onderdeel. Zouden er wel kinderen zijn die met de bus mee willen rijden? Ja hoor, alle negen kinderen die naar IJzendijke gaan, willen heel graag met de bus mee rijden! Soms moet de bus zelfs twee keer rijden om alle kinderen te vervoeren. Na het officiële gedeelte mochten alle kinderen een ballon oplaten om te vieren dat de dorpsbus rijdt. De ballon die het verste komt krijgt een prijsje.....

Na een flesje Appelaere, Perelaere of Sinaasappelaere werd de feestelijke opening afgesloten. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde eerste periode van de Dorpsbus Waterlandkerkje. Deze geslaagde periode is te danken aan: de scholieren, de enthousiaste vrijwilligers die de bus besturen en de sponsoren. ds sept 027

 

De Appelaere

Escalda

De Hullu & Cornelis b.v

Rabobank Zeeuws-Vlaanderen

Gemeente Sluis

Ford van de Ree

Praktijk Ishi

Restore @ home

HD Transport

Willem Dekker

Aarnoutse Transport Oostburg

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen

Pladdet Biervliet

Hermans Schilderwerken

Aers Olie

Notaris kantoor Verhaegen & Verhaegen