Dorpshuis officieel geopend!

Toneelspelers van de toneelverenigingen ‘Tekst Kwijt’ en ‘De Waterlanders’ zetten op 9 maart 2019 het dorpshuis compleet op stelten! Ze waren moe. Van al het klussen als vrijwilliger. Maar ze zijn wel trots op wat ze hebben bereikt…behalve een emmer vol kroonkurken en het een en ander om op te ruimen, een prachtig mooi dorpshuis!

Volle bak
Ze waren wel moe, maar ze hadden ook zin in een feestje. En daarin waren ze niet de enigen. Zowat iedereen in het dorp was aanwezig op 9 maart toen het toneel voor de eerste keer in bijna een jaar weer kon worden gebruikt. Iedereen in het dorp was uitgenodigd en het was volle bak!

Appelaerezaal en Waterlanderzaal
Voorzitter François vertelde over hoe het zo ongeveer allemaal gelukt was en onthulde de nieuwe namen van de twee zalen: de Appelaerezaal en de Waterlanderzaal (wegens hun sponsorbijdrage). Beide zalen kunnen nu apart worden verhuurd omdat de nieuwe paneeldeuren de doorgang tussen beide zalen geluidsdicht maken.

Waslijst
François bedankte iedereen die zijn steentje bijgedragen heeft en dat waren er heel veel! Al die mensen die meegeholpen hebben met slopen, opruimen, poetsen, opbouwen, sjouwen, verschuiven, schoonmaken, schroeven, checken, testen, vegen en boren, kregen een sleutel van het dorpshuis. Nou ja…een symbolische. Als je de waslijst (in het programmaboekje) van namen ziet, als die mensen die meegeholpen hebben; je zou bijna zeggen dat het halve dorp heeft meegeholpen.

Champagne
Nou, als dat geen reden voor een leuk feestje is. En het werd een heel leuk en gezellig feestje, maar niet voordat wethouders Peter Ploegaert en Chris van de Vijver het gebouw officieel voor ge heropend verklaarden met het ontkurken van twee flessen champagne. Ze schonken hun flessen meteen uit en deelden de volle glazen rond. Als volleerde vrijwilligers.

Positieve reacties
De reacties op het vernieuwde dorpshuis waren erg positief. Vooral de prachtige panoramafoto in de grote zaal, gemaakt door Adrie Jansen uit Oostburg, waar zowat het halve dorp op staat, en de mooie wc’s, en de keuken, en de nieuwe vloeren. Al met al maakten de enthousiaste bezoekers er een heel leuk feestje van. Daar is het dorpshuis immers voor.

Heb je tips en ideeën voor het dorpshuis? Wil je foto’s zien van het fantastische openingsfeest? Of heb je vragen over verhuur, tarieven en andere dingen? Kijk op de website: https://dorpshuiswaterlandkerkje.vpweb.nl/ of volg de facebookpagina of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..