Terugblik 2015 kunst en cultuur in `t kerkje van waterlandkerkje

Muziek in 2015

Klassiek Valentijnsconcert 14 februari
Karel De Wilde, Liudmila Harbuza, Elisa Clegg, Diana Aivia speelden liefdesmuziek van barok tot romantiek. Wát een passie! Wát een virtuositeit! Wie nog niet verliefd was, werd het op 14 februari in ons kerkje!

Le temps d’une chanson 15 maart
Rein de Vos gitaar, en Gudrun Roos zang, met een selectie uit hun repertoire van Edith Piaf tot Billy Holiday. Liefhebbers van oude jazz en Franse liederen kwamen volop aan hun trekken. De vertolking van Piaf lieten sommigen geloven, dat er niet 2, maar drie muzikanten naar ‘t kerkje waren gekomen! Het leek alsof naast Rein en Gudrun ook Edith Piaf zelf naar Zeeuws-Vlaanderen was gekomen om ons publiek in vervoering te brengen.

Passieconcert, 22 maart
La Chapelle Sauvage met Jolien De Gendt en Stephen George Yeseta met Couperin, Charpentier, Biber, Vivaldi en Scarlatti. De jonge, zeer getalenteerde muzikanten brachten het publiek in vervoering. Dit deden ze met muziek die enorm goed bij de passietijd hoort én bij de intimiteit van ons kerkje!

 

Palabras de amor, 26 april
(Spaanse en zuiderse muziek met poëzie) Lies Verholle, Bram Vermeire, Stephanie Van Leuven, Bernadette Vandenhove. Laten we over liefde spreken. Ja, liefde, verlangen, passie en emotie, meeslepende muziek en prachtige gedichten, een streling voor het oor, het oog en de ziel!

Wereldmuziek 27 juni
Duo Sarah Salvérius & Wouter Vandenabeele speelden muziek van over de hele wereld met virtuoos viool- en accordeonspel. Niet alleen het publiek zat op het puntje van de stoel. Meeslepende muziek, prachtige dialogen tussen accordeon en viool, virtuoos vertolkt door twee jonge meestermuzikanten.

Zomeravondconcert Woensdag 15 juli
5BEAUFORT. Bram Nolf (hobo), Baudoin Giaux (fluit), Jean-Michel Charlier (klarinet), Ivo Hadermann (hoorn), Luc loubry (fagot). Het ensemble 5Beaufort wordt gevormd door vier houtblazers en een koperblazer van het Nationaal Orkest van België. Zij debuteerden in 2009. Dit blaaskwintet brengt vaak muziek van Belgische componisten en is gespecialiseerd in het 20ste eeuwse repertoire. In 2014 bracht 5Beaufort de cd 'On The Wings Of Winds' uit met werken van Joseph Jongen (1873-1953). Op het concert in ’t kerkje spatte de energie en het enthousiasme ervan af. De 5 doorgewinterde musici blijven door hun virtuositeit het publiek verbazen.

Muziek en woord in dialoog met beeldende kunst 12 september
Dagmar Robben hobo, Anke Senden poëzie en voordracht, Richard Simoens schilderijen. Dit ‘concert’ werd een ‘trialoog’ tussen woord, muziek en beeldende kunst. Spelen met schoonheid, melodie, en kleur, gebruik makend van verschillende emoties, zoals rust, ingetogenheid, woede en expressie.

Duo Mandolino met Willie den Hollander 25 oktober
Marina Eckhardt en Svetlana Tratch alias duo mandolino brachten samen met organiste Willie den Hollander een virtuoos samenspel van mandoline en orgel. Samen zorgden zij voor een afwisselend en goed in het gehoor liggend programma. Oud en nieuw passeerden de revue. Het beroemde dubbelconcerto voor 2 mandolines van Vivaldi weerspiegelde het vrolijke karakter van de muziek en de instrumenten. Het publiek stelde ook het hedendaagse minimalistische repertoire van Enaudi heel erg op prijs. Het was een lazy HAPPY Sunday concert.

Eindejaarsvoorstelling 30 december Adrie Oosterling
Het was weer als vanouds. Something old en something new. Adrie Oosterling bezorgde zijn oude getrouwe publiek weer een sfeervolle LAATSTE.

Tentoonstellingen in 2015

7 zomerse weken ‘kunst uit `t Kerkje’. Het werden weer 7 verrassende presentaties van kunstenaars die ons ook dit jaar weer lieten genieten van hun kunstwerken.

30 mei t/m 06 juni Klaasje Smit en Els Pasques
13 juni t/m 20 juni Toos Peeters en Rosangela Arreaza Marval
4 juli t/m 11 juli Ineke Bussemaker en Annemiek Hamelink
18 juli t/m 25 juli Doris Spoo, Rudi de Krijger en Freddy de Krijger
1 augustus t/m 08 augustus Ankie Kienhuis en Nel Henneke
15 aug. t/m 22 augustus Rosemarie Ingels en Johnny van Voren
29 augustus t/m 05 september Rieke Willems