Agenda

Zeven Zomerse weken Kunst uit 't Kerkje 2015
Dinsdag 02 Juni 2015, 01:00pm - 04:30pm
Hits : 4806
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.zeeuwsekerken.nl


De 1e tentoonstelling in de zomerse reeks van zeven is van Klaasje Smit en Loes Smet (glas en schilderen acryl) en vindt plaats van 30 mei tot en met 6 juni 2015.


Klaasje Smit 
Het werk van autodidact Klaasje Smit kenmerkt zich door gedreven experimenten met vele materialen. In vrijwel alle gevallen hebben haar ‘beelden’ een spirituele lading die getuigt van een voortdurende zoektocht naar het eigen ik in relatie met het gekozen materiaal. Zo ontstaan beelden die een archetypische en mythische bron hebben. Door de beelden soms met andere materialen te combineren ontstaat een spanning waarin polariteiten tot uitdrukking komen en toch ook een heelheid voelbaar is.


Steen vormt de hoofdmoot, maar ook schilderijen en grafisch werk maken deel uit van haar kunst. Lood, glas, veren, touw of haar; allerlei materiaal kan deel uitmaken van een ontwerp.
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en de website www.klaasjesmit.nl


Loes Smit
Loes Smit is na haar kindertijd nooit meer gestopt met creatieve dingen zoals tekenen, schilderen, kleien, etc.. Toen Loes in aanraking kwam met glasblazen, was ze gefascineerd. Een pot vol vloeibaar glas en daar dan een blaaspijp insteken is fascinerend! Glasblazen is een techniek die erg fysiek is, zeker als je wat grotere dingen wilt maken. Dan is het een uitdaging, zeker in combinatie met de hitte. Om het glas te kunnen blazen is de temperatuur in de pot 1150 graden! En je hebt maar éven tijd om het glas te vormen, met een natte krant, door te blazen, en zeker ook door gebruik te maken van de zwaartekracht.
Locatie Kerk, Molenstraat 58 Waterlandkerkje
Openingstijden:13:00 - 16:30 uurGesloten: Zondag en maandag