Speeltuin project "'t Kerkje Speelt" krijgt vorm

De afgelopen dagen is de Firma IJreka druk bezig geweest met het plaatsen van de speeltoestellen in Waterlandkerkje.

Nu moet er nog een paar dagen gewacht worden voordat het beton volledig is uitgehard. Nog een paar nachtjes slapen en dan kan de jeugd van Waterlandkerkje de speeltuin uitproberen. In de loop van volgende week zal ook de ondergrond verder worden aangevuld met snippers en tegen eind Februari wordt de beplanting geleverd. Zoals eerder aangekondigd wordt de speeltuin officieel geopend tijdens Koningsdag. 

In Kamperland werd het project uitgeroepen tot Zeeuwse winnaar. Waterlandkerkje dingt nu mee naar de landelijke titel 'De Gouden Pit van Nederland' die 28 maart 2015 wordt uitgereikt en hier is de gemeente Sluis natuurlijk erg trots op. 

Net als bij de provinciale wedstrijd kan het Nederlandse publiek ook nu hun stem uitbrengen via de website www.kernmetpit.nl op het project 'Speeltuin voor de jeugd van 't Kerkje!'. Hierbij een warme oproep om het project nogmaals te steunen en zoveel mogelijk mensen aan te sporen om te stemmen.

Waterlandkerkje is 'Kern met Pit'

Met een speeltuin voor de jeugd heeft Waterlandkerkje zaterdagmiddag de titel 'Kern met Pit' gewonnen. In Kamperland werd het project uitgeroepen tot Zeeuwse winnaar. Waterlandkerkje dingt nu mee naar de landelijke titel 'De Beste Kern met Pit van Nederland' die 28 maart wordt uitgereikt.

Ouders
Tijdens de bijeenkomst in Kamperland werden alle projecten die waren uitgekozen in het zonnetje gezet. Waterlandkerkje won de titel met het project ’t Kerkje Speelt. Het is een plan voor een veilige, leuke en uitdagende buitenspeeltuin voor de jongeren uit het dorp. Behalve de speeltuin voor de jeugd moet het ook een plek worden voor ouders en andere dorpsbewoners om bij te praten. Naast de titel 'Kern met Pit'en een trofee heeft de Zeeuwse winnaar ook duizend euro gekregen.

Verbetering
Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Die vereniging wil bewonersgroepen begeleiden bij verbetering van hun buurt, wijk of streek. De wedstrijd wordt al sinds 1978 georganiseerd. 

Bron: Omroep Zeeland (foto en artikel)

Stem op Speeltuin voor de jeugd van 't Kerkje!

Begin dit jaar heeft de werkgroep 't Kerkje Speelt zich ingeschreven voor de Kern met Pit wedstrijd. Nu is het zover, de finale komt in zicht.

Stem op ons project
Vind je ons project een goed initiatief en ondersteun je dit project, STEM dan op ons project.

Dit kan door via de volgende link naar de website te gaan; http://www.kernmetpit.nl/Editie+2014/Deelnemende+projecten+2014/218538.aspx?t=Speeltuin+voor+de+jeugd+van+%27t+Kerkje%21
klik daar vervolgens op STEM bij "Speeltuin voor de jeugd van 't Kerkje!"

Lees meer: Stem op Speeltuin voor de jeugd van 't Kerkje!

Update speeltuin 't Kerkje Speelt

Op 26 november heeft de werkgroep de officiële goedkeuring van de gemeente mogen ontvangen voor het realiseren van de speeltuin. De bestelling voor de speeltoestellen is toen gelijk de deur uit gedaan. Een impressie van de speeltuin kunt u vinden op de site van Kern met Pit, editie 2014.

Op 24 januari heeft de werkgroep de eind presentatie voor Kern met Pit gegeven en daarmee het predicaat Kern met Pit mogen ontvangen voor het project. Zoals u misschien al heeft gezien, is er al begonnen met wat grondwerk ter voorbereiding op de plaatsing van de toestellen. De realisatie staat gepland in het voorjaar van 2015, als eerste worden de speeltoestellen geplaatst en dan wordt er begonnen met de afwerking zoals straten, ondergrond voorzien van schors, bankjes plaatsen, struikjes planten enz.

Als alles klaar is, komt er natuurlijk nog een feestelijke opening waarvoor de werkgroep u zal uitnodigen. De werkgroep houdt u op de hoogte.

Update project 't Kerkje Speelt

De bewoners vergadering van 24 september is super positief verlopen. Alle buren en omwonenden waren erg enthousiast over de ideeën.

Op nationale burendag zijn de werkgroep leden en bewoners dan ook begonnen met het bouwrijp maken van het perceel. De hele windsingel is gesnoeid en op deze manier is er ruimte gemaakt voor de speeltuin.De laatste definitieve toezeggingen voor de aangevraagde subsidies zijn begin oktober ontvangen. Het financiële plaatje is daarmee ook rond en de bestelling van de toestellen kan de deur uit. Spannend hoe het gaat worden!