Ontwikkelingen en nieuwe tarieven dorpshuis

De eerste vernieuwingen zijn al klaar in het dorpshuis. Hoewel de steigers aan de buitenkant nog niet weg zijn, binnen is het behaaglijk warm, de muur aan de raamzijde heeft ook een mooi nieuw verfje en vensterbanken! Bij de achteringang is de hele deurpartij vervangen. We wachten met smart op de nieuwe sleutels, dan kunnen we die deur ook weer gebruiken. De gebruikers van weleer zijn ook weer terug. De dansles maakt het elke donderdagavond weer heel gezellig en de dorpsbieb is ook weer van de partij. Als beheersstichting hebben we een besluit genomen over de tarieven voor het komende jaar. Dit besluit houdt in, dat de tarieven niet zijn verhoogd, maar ze zijn wel duidelijk: jaarlijks zullen we ze in januari in de Kerkje Koerier publiceren.

Lees meer: Ontwikkelingen en nieuwe tarieven dorpshuis

Werkzaamheden eerste fase in volle gang

Op donderdag 9 november is Leenhouts' Aannemings-Bedrijf B.V. gestart met de eerste fase van de uitvoering van de renovatie van het dorpshuis.

De werkzaamheden van de eerste fase betreffen de vervanging van de kozijnen aan de voorgevel en de ingang met kozijn bij de mindervaliden ingang. Er is bewust voor gekozen om de kozijnen in het kleine zaaltje niet te vervangen, omdat in een later stadium daar twee openslaande deuren voorzien zijn. Het zou dus zonde zijn om daar nu nieuwe kozijnen te laten plaatsen, die er later dan weer uit moeten. De hoofdingang is begroot voor een latere fase. Dit omdat er keuzes gemaakt moesten worden in verband met het overschrijden van het beschikbare budget voor de eerste fase, namelijk € 50.000,-.

De werkzaamheden van fase twee worden gepland zodra de benodigde financiering hiervoor geborgd is. De start van de tweede fase is mede afhankelijk van de toezeggingen van financiële bijdragen van aangeschreven fondsen. De verwachting is dat begin januari 2018 hierover meer bekend is.

Lees meer: Werkzaamheden eerste fase in volle gang

Goed nieuws over ons dorpshuis!

Zet 18 november 20.00 uur in uw agenda en kom naar het dorpshuis!

Want: de dorpshuisfunctie blijft in het dorpshuisgebouw en het gebouw wordt opgeknapt!

Ons college van B&W heeft op 11 oktober besloten om een budget vrij te maken om met het opknappen te kunnen beginnen. Er wordt door de gemeente nu niet langer meer gezocht naar alternatieve plekken voor de dorpshuisfunctie in ons dorp. Er komt meer samenwerking tussen kerk, bolbaan en dorpshuis, maar het dorpshuis gaat niet weg. Wij – beheersstichting dorpshuis - zijn daar heel blij mee, want het begin is er, we kunnen weer verder.

Lees meer: Goed nieuws over ons dorpshuis!

Het gaat nu dan toch echt gebeuren...

Eerste fase

De eerste fase van de verbouwing van ons dorpshuis gaat van start. Kozijnen en ramen worden vervangen door kunststof exemplaren, voorzien van dubbel glas. Leenhouts’ Aannemings-Bedrijf b.v. zal in week 44/45 (eind oktober/begin november) starten met de werkzaamheden.

Beperken overlast

Uiteraard wordt er alles aan gedaan om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.
Omwonenden zullen voornamelijk ‘werk’-geluiden horen als zagen, boren en slopen. De huurders zullen met een rolsteiger rekening moeten houden aan de binnenzijde en eventueel wat extra stof. Wat de aannemer betreft kan iedereen gewoon gebruik blijven maken van het dorpshuis. Wel zal er zichtbaar zijn dat er gewerkt wordt.

Als alles volgens planning verloopt, zal alles na ongeveer drie weken klaar zijn.

 

We willen ons dorpshuis behouden voor de komende jaren en hoe krijgen we dat voor elkaar?

De stelling van de dorpsraad is: we willen ons dorpshuis behouden voor Waterlandkerkje en haar bewoners. En naar vermogen doen ze er, al jaren, veel aan om dat voor elkaar te krijgen.

Een van die acties van de dorpsraad was de heer Cok Balkestein uit Oostdijk uitnodigen om te komen vertellen hoe de dorpsraad in Oostdijk (Zuid-Beveland) het voor elkaar gekregen heeft om een ontmoetingspunt annex winkel, restaurant (terug) te krijgen in hun dorp.  14 September was hij te gast in het dorpshuis en vertelde over de trektocht in Oostdijk om zover te komen. 

Lees meer: We willen ons dorpshuis behouden voor de komende jaren en hoe krijgen we dat voor elkaar?