Update Dorpshuis

Het lijkt rustig rond het dorpshuis, nu de steiger weg is. De opgeknapte muur met de nieuwe ramen straalt rust en vrede uit, maar schijn bedriegt! Achter de schermen wordt hard gewerkt. We zijn nu – samen met de gemeente - de plannen aan het doorrekenen en de offertes worden aangevraagd. We hopen dat we een aannemer vinden, die na de zomer aan de slag kan, zodat het vernieuwde dorpshuis aan het einde van het jaar klaar is.

Alles valt en staat met goede wil en een toereikend budget. Van het Oranjefonds krijgen we al € 40.000, maar dat budget kunnen we nog ophogen, door in de week van 22 - 26 mei mee te doen aan de landelijke Oranjefondscollecte. Van de opbrengst mogen we de helft houden: dus eigenlijk collecteren we voor ons dorpshuis!

 

We bellen in de week van 22 – 26 mei dus bij u aan. Dan zullen we u meteen vragen of we u mogen noteren om tijdens de verbouwing een dagje te komen klussen. Bijvoorbeeld voor het slopen van het plafond (komt een nieuw geïsoleerd plafond voor in de plaats), of voor een dagje schuren en schilderen. Wanneer we dat gaan organiseren hangt af van de planning van de aannemer. We beloven dat de klusdagen die we gaan organiseren heel gezellig zullen zijn met veel plezier en een hele goede catering!

Ook zoeken we collectanten, want vele handen maken licht werk. En natuurlijk we hopen dat alle Kerkjenaren extra gul gaan geven! Hoe meer financiële ruimte, hoe mooier en multifunctioneler we ons dorpshuis kunnen maken.

U kunt ook online meedoen aan de collecte. U hoeft dan niet te wachten tot 22 mei. Kijk op internet bij Oranjefonds Collecte 2018. Wij zijn één van de Zeeuwse teams die online collecteren.