Agenda

Duo Salverius Wereldmuziek
Zaterdag 27 Juni 2015, 08:00pm
Hits : 543
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0031(0)117 401376


Op 27 juni 2015 zet het kerkje van Waterlandkerkje de deuren WERELDWIJD open voor Duo Salverius.


Wouter Vandenabeele (viool) en Sara Salverius (accordeon) vormen samen Duo Salverius. Wouter Vandenabeele is wat je noemt een rasechte muzikant. Van jongs af aan werd hij door het muziekvirus gegrepen. Om zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium van Gent te bekostigen, trok hij met zijn viool de straat op. Vanuit het spelen van ‘folky’ covers creëerde hij zijn eigen stijl. Een stijl die heel veelzijdig is. Wereldmuziek waarin klassiek, jazz en folkmuziek elkaar ontmoeten. In 1996 richtte Wouter Ambrozijn op, een kwartet dat uitgroeide tot één van de meest toonaangevende groepen uit de nieuwe lichting folkmuzikanten in Vlaanderen. Met muzikanten vanuit klassieke, jazz en Arabische achtergronden, stichtte hij Olla Vogala, een groots orkest dat op zoek ging naar een muzikaal knooppunt van jazz, Arabische muziek, folk en hedendaagse muziek. De virtuositeit van Wouter Vandenabeele maakte van hem een internationaal erkend violist, arrangeur en componist.


Sara Salverius, de vrouwelijke helft van het duo koos op 14- jarige leeftijd voor de accordeon. Zij vervolledigde haar opleiding aan het conservatorium te Gent. Naast lesgeven is ze actief in de folk- en wereldmuziek. Ze volgde verschillende stages (o.a. bij Wouter Vandenabeele, Troissoeur, Daau, Ethno Zweden). Sara is muzikant bij het jongerenorkest Transpiradansa! waarmee ze zowel in binnen- als buitenland optreedt.


Tijdens hun concert in Waterlandkerkje spelen Wouter en Sara een mix van het repertoire van de verschillende projecten waarin ze elkaar in het verleden tegenkwamen. Daarnaast brengen ze nieuwe eigen nummers, aangevuld met geliefkoosde traditionals uit Griekenland, Ierland en Roemenië. Verder staan op het programma ook nummers uit de CD ‘Chansons sans paroles’.


Ben jij een liefhebber van wereldmuziek dan kom je op 27 juni in ’t kerkje van Waterlandkerkje beslist aan je trekken. Wij beloven je een onvergetelijke avond met adembenemende muziek van grote klasse.
Toegangsprijs : €10,--. Reserveren gewenst.
Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58, Waterlandkerkje
Reserveren gewenst. www.zeeuwsekerken.nl