Agenda

Expositie in ‘t Kerkje van Waterlandkerkje: Ineke Bussemaker en Annemiek Hamelink
Zondag 12 Juli 2015, 01:00pm - 04:30pm
Hits : 4190
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.zeeuwsekerken.nl e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zeven Zomerse Weken
3e tentoonstelling; schilderijen acryl en porselein 


Ineke Bussemaker


Sinds 2003 is Ineke Bussemaker bezig met deze kunstvorm. Haar inspiratie vindt ze in muziek of poëzie die haar ten diepste raakt. Ook de natuur inspireert haar. Het landschap met zijn verschillende seizoenen. Ze werkt overwegend met acrylverf op linnen doeken, gebruikt graag heldere kleuren. Licht speelt in haar werk een cruciale rol. Licht symboliseert de hoop.


Ineke ontdekte haar persoonlijke stijl via lessen aan de academie en zelfstudie. Ze nam deel aan talrijke tentoonstellingen zowel groepsexposities (oa met Kunstkring Kattenbroek) als solo-exposities.


www.inekebussemaker.nl


Annemiek Hamelink


Genieten van de kleine dingen in het leven is voor Annemiek Hamelink belangrijk. Die belangstelling voor het eenvoudige zie je terug in haar werk. Klein, maar vooral ook vrolijk. 


Annemiek is geboren en opgegroeid in Wemeldinge.  Momenteel woont ze in Ossenisse. Ze studeerde productontwikkeling, heeft jaren keukens ontworpen en volgde cursussen in goudsmeden, hout snijden, glas branden en keramiek. 


Two Trees is de naam waaronder Annemiek haar creaties in de wereld zet. Ze werkt vooral in porselein, opbouw, ze gebruikt soms mallen, maar de details zijn één voor één met de hand gemaakt. Naast porselein en keramiek werkt ze ook in zilver, glas of hout. Annemiek kiest bewust voor pure, eerlijke materialen. Ze werkt intuïtief en laat zich inspireren door haar directe omgeving. Ze maakt juwelen, gebruiksvoorwerpen, verlichting, sierobjecten en verhaalschalen. Die laatste behoren tot haar specialiteit. Het zijn, zoals de naam al suggereert, schalen met een verhaal. Dit kan een fictief verhaal zijn of een verhaal gebaseerd op waar gebeurde feiten, het kan uiteraard ook uw verhaal zijn. Een ideaal cadeau voor een bijzonder moment. Het werk van Annemiek is in privécollecties wereldwijd verspreid.


www.two-trees.eu
Locatie ’t Kerkje: Molenstraat 58, Waterlandkerkje
Openingstijden: 13.00 –16.30 uur Gesloten op zondag en maandag.