Agenda

Expositie in ‘t Kerkje van Waterlandkerkje: Ankie Kienhuis en Nel Henneke
Zaterdag 08 Augustus 2015, 01:00pm - 04:30pm
Hits : 3923
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.zeeuwsekerken.nl e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zeven Zomerse Weken


5e tentoonstelling; keramiek en schilderijen acryl 


Ankie Kienhuis


Ankie Kienhuis woont sinds 1978 in Veere. Ze volgde haar opleiding als keramiste bij o.a. Henk Goossen, gerenommeerd pottenbakker te Rijswijk (ZH).Verder schoolde ze zich in het draaien op de schijf, handopbouw en glazuursamenstelling bij onder anderen Patty Wouters, Jaan Mobach, Netty Janssens, Jan Winkels, David Roberts, Jane Perryman, West Dean College te Chichester, Seungho Yang en Patricia Cassonne.


Ankie Kienhuis vindt naast het draaien van haar objecten haar grootste passie in het Raku-stoken, een stooktechniek afkomstig uit Japan. Een andere techniek die zij gebruikt is het Pitfire-stoken. De verschillen tussen Raku en de saggar / pitfire techniek zitten niet enkel in een andere manier van stoken maar in de uiterlijke verschijning van de objecten.


Ankie Kienhuis maakt ‘keramiek voor iedereen’. Met deze filosofie in het achterhoofd maakt ze betaalbare maar toch unieke kunst.     


Nel Henneke


Nel Henneke woont en werkt in Vlissingen. Naast haar baan als etaleuse en decoratrice was ze heel bedreven in het schilderen met aquarel, acryl en olieverf. Via cursussen en workshops deed ze haar vakkennis op. Het vele zelf ontdekken heeft haar tenslotte als kunstenaar gevormd.


Momenteel legt ze zich uitsluitend toe op het schilderen met acryl. Nel Henneke vertrekt voor haar schilderijen vanuit een thema. Ze laat zich inspireren door landschappen en verweerde bouwwerken (zoals strand en bos achter de duinen in Dombug, timmerfabriek Vlissingen) in haar directe omgeving. Ze abstraheert het geheel en kiest voor een rijk gevuld kleurenpalet.


Haar techniek betstaat uit laag over laag, volgens Nel leent acryl zich hier uitstekend voor.  Haar werkinstrumenten zijn paletmes, penseel, plamuurmes en schuurpapier. Op die manier geeft ze aan het kunstwerk een doorleefd karakter. Naast haar abstracte werk maakt Nel ook portretkunst, hetgeen zij ervaart als een heel dankbare kunstvorm. 

Locatie ’t Kerkje: Molenstraat 58, Waterlandkerkje
Openingstijden: 13.00 –16.30 uur Gesloten op zondag en maandag.