Agenda

Expositie in ‘t Kerkje van Waterlandkerkje: Rosemarie Ingels en Johnny van Voren
Donderdag 20 Augustus 2015, 01:00pm - 04:30pm
Hits : 3929
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.zeeuwsekerken.nl e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zeven Zomerse Weken
6e tentoonstelling; Keramiek en aquarellen


Rosemarie Ingels
Rosemarie’s kunstenaarsloopbaan begon in 1982 in Hillegom met schilderen. Later kwam daar keramiek naast. Na Hillegom kwam Rosemarie via Breda uiteindelijk in Breskens terecht, waar zij nu – met heel veel plezier – alleen nog met keramiek werkt. Het werk van Rosemarie is abstract van aard. Ze gebruikt diverse soorten klei. De afwerking is divers. Zij gebruikt technieken zoals kuilvuur, raku, pitfire, acrylverf en glazuur.


Johnny van Voren
De in Hoofdplaat wonende Johnny van Voren tekende altijd al graag, maar had daar eigenlijk nooit echt tijd voor. Geboren direct na de oorlog was er geen ruimte voor: zijn werk eiste hem op! In 2002 sloot hij zich aan bij de groep van Joost Heeren te Oostburg om zijn tekentalent eindelijk te ontwikkelen. In 2005 startte hij bij de kunstacademie te Eeklo om daar de opleiding tekenkunst te volgen. Daar behaalde Johnny in 2010 de hogere graad (met onderscheiding!). Daarop volgde in juni vorig jaar de specialisatie (opnieuw met onderscheiding!). Momenteel volgt Johnny van Voren – volgens eigen zeggen ‘om scherp te blijven’ - lessen bij Johan van Waes, beeldend kunstenaar uit Heikant. De motivatie en inspiratie vindt Johnny vooral in de natuur, in het bijzonder de zee en de kustlijn, alles wat zich afspeelt op de grens van water en land. Havens, schepen, scheepswrakken, strand en luchten. Hij probeert dit weer te geven in een sfeer van verstilling, zoekend naar sterke kleurstellingen en een juiste figuratie. Johnny’s techniek is voornamelijk aquarel, maar hij gebruikt ook gemengde technieken, zoals uitgewassen inkt, kalligrafie met inkt of pastel op verschillende ondergronden.
Locatie ’t Kerkje: Molenstraat 58, 4508 AG Waterlandkerkje
Openingstijden: 13.00 –16.30 uur Gesloten op zondag en maandag.