Agenda

Concert 'Driekunstenpunt' in 't Kerkje van Waterlandkerkje
Zaterdag 12 September 2015, 08:00pm
Hits : 428
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon: 0031(0)117-401376 www.zeeuwsekerken.nl


Velen kennen het drielandenpunt: de plaats waar de Belgische, Nederlandse en Duitse grens samenkomen in één punt. Weinigen weten dat er ook zoiets bestaat als een driekunstenpunt: een plaats waar muziek, poëzie en beeld elkaar ontmoeten. Dat punt ligt dit najaar in Waterlandkerkje.


De mens in zijn tegenstellingen
Bij een drielandenpunt blijven alle landen netjes binnen hun eigen grenzen. Bij een driekunstenpunt gaan de verschillende disciplines hun grenzen te buiten: ze stellen elkaar vragen, voeren discussies en inspireren elkaar. De schilderijen beginnen te spreken, de poëzie te musiceren, de muziek te schilderen. Het thema van deze ontmoeting is de mens in zijn tegenstellingen: de koele denker tegenover de bezielde spreker, de controlerende mens tegenover de machteloze.


 


Drie kunsten, drie kunstenaars
De drie kunsten proberen elk op hun manier die tegenstelling te doorleven: in de schilderijen wordt de mens nu eens ontleed, dan weer samengesteld. De muziek is nu eens doorvoeld, dan weer beschouwend. De poëzie speelt mee en werkt tegen. Een ontmoeting tussen drie kunsten betekent ook een ontmoeting tussen drie kunstenaars.


Richard Simoens (°1947) gaf met zijn kunstwerken de aanzet voor het thema. Simoens volgde les bij Roger Raveel en aan de Koninklijke Academie te Gent. Hij begon als lid van de Nieuwe Visie, maar ging later zijn eigen weg met grote pektekeningen en een reeks gouaches rond het woord ‘Non’. Recentelijk werkte hij aan de reeks ‘Kairos’. Anke Senden (°1994) zocht in de literatuur en in haar eigen pen naar een antwoord op die schilderijen. Na een driejarige opleiding bij Yves Van Durme in Deinze ontving Senden in 2011 de stadsmedaille voor Literaire Creatie. Ze valt ook regelmatig in de prijzen bij poëziewedstrijden. Dagmar Robben (°1989) laat op haar hobo de muziek meewervelen in deze conservatie. Robben volgde les bij Bram Nolf aan het Koninklijk Conservatorium te Gent. Naast hobo speelt ze ook althobo, barokhobo en oboe da caccia. Ze maakt deel uit van de ensembles La Chapelle Sauvage en Fuga Temporis. 


Waterlandkerkje, 12 september 2015 om 20.00 uur

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58, 4508 AG Waterlandkerkje
Toegangsprijs : €10,-.Reserveren gewenst.