Agenda

Zeven Zomerse Weken - Elise Lamotte & Isabelle Stroef Portret en tekeningen – beelden en objecten
Zaterdag 15 Juli 2017, 01:00pm - 04:30pm
Hits : 576
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elise Lamotte

Het teken- en schildertalent is Elise aangeboren. Na zes jaar opleiding bij Luc Verstraete, aan de Academie voor Schone Kunsten in Eeklo, behaalde zij in 1982 aldaar de grootste onderscheiding voor Schilderkunst. Zij ontving in 1983 de Gouden Staatsmedaille voor Schilderkunst als bekroning van haar academische studies en ook als waardering voor haar totaalwerk. Het was meteen een aanmoediging om zich nog meer en beter aan de schilderkunst te wijden.

Elise is niet op zoek naar het spectaculaire maar naar de diepte, de verfijning, de verinnerlijking. Naar de zuivere schoonheid in de mens, de natuur en de kunst. Zij tekent en schildert portretten, figuren, stillevens in olieverf met een figuratieve naar abstraherende beeldende taal. Haar naakten blinken uit in vorm en kleur. Haar kleurrijke en tegelijk tere bloemstukken zijn vaak een combinatie van impressionisme en expressionisme. De schaduwpartijen zijn uitgewerkt in rake, heldere en gedurfde kleuren, met gevoel voor licht en nuance. 

Het alom geroemde werk van Elise kreeg internationaal aandacht en zij exposeerde dan ook in binnen- en buitenland. Eerder werd haar talent als volgt onder woorden gebracht: ‘het ademt een bijzonder parfum uit. Het doet je onweerstaanbaar denken aan de wereld van vroeger of elders, een wereld waar alles mooier zou zijn en echter, dieper en zachter. 

Isabelle Stroef

Isabelle volgde aan het Sint-Lucas instituut te Gent beeldhouwkunst en restauratie en conservatie in steen en hout. Vervolgens behaalde ze een specialisatie tekenen. 

Haar lerarenopleiding en haar kunstzinnige vorming verschafte haar toegang tot een sleutelpositie in de ergotherapie. Ze leidt een artistiek atelier bij volwassen mensen met een matige tot ernstige handicap. Een job met uitdaging en karakter. 

Naast haar werkzaamheden maakt ze deel uit van de BMB beeldhouwers groep in Wortegem Petegem. Van hieruit worden de monumentale beelden gemaakt en overal door het hele land tentoongesteld. Isabelle Stroef beschouwt haar beeldend werk als de projectie van een intense zoektocht naar zichzelf en de connecties met haar medemens. 

Met haar beeldend werk in klei, stenen, takken, boomwortels maakt ze eigenaardige creaties die wenken en uitnodigen. Haar beelden krijgen een unieke gestalte door toevoegsels in brons, koper of zilver. Hun uitstraling kan zowel alledaags als mystiek zijn. 

Voor Isabelle ligt de kracht van haar werk in de eenvoud. Hiervoor gaat ze op zoek naar het pure. Isabelle wil met haar creaties mensen ontroeren, beroeren…Kunst is een uiting van haar diepste emotie. 

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Openingstijden: 13.00 –16.30 uur
Gesloten op zondag en maandag.